Την λένε Angel Giuffria, και είναι “βιονική” ηθοποιός (η ίδια αυτοποροσδιορίζεται και ως cyborg στις σελίδες της στα κοινωνικά δίκτυα), γνωστή για τον επαγγελματισμό και το ταλέντο της στα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πλατό.

H Angel γεννήθηκε με μέρος μόνο του μπράτσου της. Η οικογένειά της αποφάσισε άμεσα να διερευνήσει τις δυνατότητες που προσέφερε η προσθετική. Έτσι η Angel υπήρξε το πιο νεαρό άτομο παγκοσμίως που φόρεσε μυοηλεκτρική πρόθεση, στην ηλικία των 4 μηνών και 10 ημερών. Στην πορεία δοκίμασε πολλά διαφορετικά τεχνητά μέλη, για να καταλήξει με ένα bebionic3 (ottobock) που θεωρείται ίσως το πιο εξελιγμένο προσθετικό χέρι της αγοράς και της επιτρέπει πολλές λεπτές κινήσεις που δεν μπορούσε να κάνει με τα παλιά της πιο παθητικά τεχνητά μέλη.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας με μια αναπηρία, η Angel έχει καταλήξει να έχει θετική άποψη γι’αυτήν: “Δεν έχασα ένα χέρι – δεν είχα ποτέ χέρι- και μου αρέσει να είμαι διαφορετική. Είναι κάτι εξαιρετικό και θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ υπέρ μου. Μου αρέσει το προσθετικό μου χέρι, μου αρέσει που είναι βιονικό, μου αρέσει να με λένε cyborg. Νομίζω πως έχει πολλή πλάκα“.

Όταν έγινε 10 χρονών, η Angel άρχισε να ασχολείται με την ηθοποιία. Η ίδια πιστεύει πως σε αυτό συνετέλεσε το χέρι της: “Λόγω του χεριού μου, νομίζω πως πάντα αισθανόμουν λίγο σαν να έδινα παράσταση. Όπου πήγαινα, πάντα κάποιος είχε ερωτήσεις να μου κάνει ή ήθελε να μάθει για μένα και η αλήθεια είναι πως αυτό κατά κάποιον τρόπο μου άρεσε“.  Στο Λύκειο άρχισε να παίρνει ρόλους σε μεγάλες ταινίες, όπως “The Green Lantern,” “The Hunger Games,” και “The Accountant.” Και πάλι πιστεύει πως το βιονικό της χέρι συνετέλεσε στο να πάρει κάποιους από τους ρόλους.

Σήμερα η Angel συμμετέχει στον διαγωνισμό ταινιών Easterseals Disability Film Challenge, έχοντας αναλάβει να οργανώσει την ομάδα της Νέας Ορλεάνης που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Στόχος του διαγωνισμού είναι σε κάθε ταινία να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο με αναπηρία ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος ή παραγωγός. Κάθε ομάδα έχει 55 ώρες για να στήσει εξαρχής μια σύντομη ταινία 3-5 λεπτών.

Η ιδέα του διαγωνισμού είναι πως είμαστε αληθινοί άνθρωποι, έχουμε ταλέντο, και μας δίνει την δυνατότητα να το αναδείξουμε“, λέει η Angel, που πιστεύει πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να σβήσει το στίγμα που συχνά συνοδεύει την αναπηρία, ειδικά στη βιομηχανία αναψυχής.

Στην Αμερική, οι άνθρωποι με αναπηρία που ενδιαφέρονται για μια σταδιοδρομία στην κινηματογραφική βιομηχανία, μπορούν να την επιδιώξουν. Παλέψτε το. Υπάρχουν εκεί έξω ατζέντηδες, δίκτυα, και υπεύθυνοι επιλογής ηθοποιών που θέλουν να μας δουν. Οπόστε παλέψτε το αν ενδιαφέρεστε, παλέψτε για τους στόχους σας και κυνηγήστε το γιατί είναι βέβαιο πως μπορείτε να τα καταφέρετε“, λέει η Angel.

ΠΗΓΕΣ: https://wgno.com/, https://www.elitereaders.com, προσωπικός λογαριασμός της Angel στο Instagram.