logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Ο Aaron Acosta ανακάλυψε το TikTok από τα παιδιά του (η 13χρονη κόρη του κι ο 19χρονος γιος του), που του έδειχναν διαρκώς σύντομα χορευτικά βίντεο. Τελικά, η σύζυγός του τον προκάλεσε να ανεβάσει κι εκείνος ένα χορευτικό βίντεο. «Μου το είπε σαν αστείο, σαν πρόκληση. Κι απάντησα ‘Μου αρέσει να χορεύω. Δεν λέω πως είμαι πολύ καλός χορευτής, αλλά μου αρέσει πραγματικά’».

Ο Aaron, που ζει στο Μεξικό, μπορεί να μην είναι πολύ καλός, αλλά σίγουρα είναι διάσημος χορευτής. Η σελίδα του στο TikTok, που ξεκίνησε τον Απρίλιο, έχει τώρα πάνω από 800,000 ακόλουθους, και τα βίντεό του έχουν εκατομμύρια προβολές. Τα χορευτικά του Aaron στο TikTok φαίνονται χαλαρά και αυθόρμητα. Ο ίδιος λέει πως, αν σου αρέσει να χορεύεις, δεν χρειάζεται να σε νοιάζει και να σε περιορίζει τίποτα.

Μια νέα ζωή μετά το ατύχημα

Ο Aaron ήταν 18 ετών όταν η ζωή του άλλαξε για πάντα. Σπούδαζε πληροφορική, είχε καλούς φίλους, ήταν ερωτευμένος με την Perla Palomo, και έκανε σχέδια για το μέλλον. Όλα άλλαξαν όταν έπαθε ηλεκτροπληξία εν ώρα εργασίας -τον διαπέρασαν 64.000 volt- και κατέληξε στο νοσοκομείο. Τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό και των τεσσάρων άκρων.

«Από τότε άρχισα να ζω μια διαφορετική ζωή, μια δραστικά διαφορετική ζωή. Πέρασα μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά ταυτόχρονα η ζωή με έμαθε πάρα πολλά πράγματα». Ο Aaron αποφάσισε πως όσο διαφορετική κι αν ήταν πλέον η ζωή του, εκείνος ήθελε να την ζήσει με όσο το δυνατό μεγαλύτερη πληρότητα. Έμαθε να κινείται με προσθετικά άνω και κάτω άκρα. Αν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στην Πληροφορική, ξεκίνησε νέες στη Νομική. Παντρεύτηκε την Perla Palomo, με την οποία είχε σχέση πριν από το ατύχημα, και έμεινε πλάι του σε κάθε δύσκολη στιγμή. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, κι ο Aaron δηλώνει πως βρήκε την ευτυχία στην οικογενειακή ζωή. Τα τελευταία τρία χρόνια ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και κάνει ομιλίες σε νέους, σε σχολεία και σε πολλά διαφορετικά κοινά, με σκοπό να μεταδίδει έμπνευση κι όρεξη για τη ζωή, να μιλά για την κοινωνική ένταξη, και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη ζωή.

Πίσω στον χορό μέσω TikTok

O Aaron δεν φανταζόταν  πως η ενασχόλησή του με το TikTok θα λάμβανε τέτοια δημοσιότητα. Στην αρχή απλώς το διασκέδαζε, μέχρι που η σελίδα του έγινε γνωστή κι άρχισε να λαμβάνει σχόλια και να τα διαβάζει. «Άρχισα να βλέπω ανταπόκριση από ανθρώπους που τους άρεσαν τα βίντεο, ανθρώπους που έβλεπαν τα βίντεο και έπαιρναν κουράγιο να μην το βάλουν οι ίδιοι κάτω. Αυτό με έκανε να θέλω να ανεβάσω ακόμη περισσότερα».

Ταυτόχρονα, η ανταπόκριση αυτή επηρέασε τον ίδιο τον Aaron. «Αισθάνομαι πολύ ευτυχής γιατί, τελικά, μοιράζομαι κάτι που ο καθένας το εκλαμβάνει με τον δικό του τρόπο και νομίζω πως όλο και κάποιος βοηθείται. Χαίρομαι πολύ να ξέρω πως συμβάλλω ή προσθέτω κάτι στις ζωές άλλων ανθρώπων. «Μου αρέσει που ο κόσμος παρακολουθεί τα βίντεό μου, γιατί, με κάποιον τρόπο, πολλοί φαντάζομαι πως σκέφτονται ‘Κοίτα τι έπαθε ο άνθρωπος, τι αναπηρία έχει, κι όμως χορεύει’. Κι αυτό τους δίνει θάρρος να χορέψουν κι αυτοί».

Πάντως ο Aaron δεν χορεύει μόνο για τους άλλους, χορεύει και για τον εαυτό του, για την χαρά που του προσφέρει ο χορός. Πριν από το ατύχημα ήταν καλός χορευτής, αλλά μετά τους ακρωτηριασμούς του φαινόταν βουνό να αρχίσει ξανά από το μηδέν, και είχε χρόνια να χορέψει. Παραδέχεται πως το να ξαναρχίσει να χορεύει ήταν μια πραγματική πρόκληση, που όμως τον γεμίζει ενθουσιασμό. Παρακολουθήστε ένα από τα βιντεάκια του, και θα το νιώσετε σίγουρα.

Πηγή: https://sports.yahoo.com/meet-aaron-acosta-quadruple-amputee-172940781.html