logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Η Jenni Urivez έχει δύο παιδιά, πέντε εγγόνια και δύο δισέγγονα. Και δηλώνει πως φτιάχνει φοβερή κολοκυθόπιτα! Δεν αυτοχαρακτηρίζεται όμως μόνο σαν μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά και καλή μαγείρισσα: τα τελευταία χρόνια, δηλώνει επίσης επιζήσασα.

Η Jenni ζει στο Mount Pleasant, στο Michigan. Μεγάλωσε μέσα στα βουνά και τις λίμνες της περιοχής, μαθαίνοντας να ψαρεύει, να κολυμπάει και να εργάζεται σκληρά για τους στόχους της.

Πριν από 5 χρόνια, η Jenni έμαθε πως είχε καρκίνο του στήθους στο πρώτο στάδιο. Πριν προλάβει να εξαπλωθεί, η Jenni πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε διπλή μαστεκτομή. Τρία χρόνια αργότερα όμως, βρέθηκε στο νοσοκομείο με νεφρική ανεπάρκεια που προκάλεσε θρόμβους. Η ζωή της ήταν σε κίνδυνο, ενώ μέχρι πριν από λίγες μέρες πίστευε πως ήταν υγιής.

Για τρία χρόνια πάλεψε με επαναλαμβανόμενες θρομβώσεις και επεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους. Τελικά, οι γιατροί της εξήγησαν πως δεν υπήρχε άλλη λύση από τον ακρωτηριασμό του ποδιού της.

Δύο επιλογές

Η Jenni είχε δύο επιλογές. Η μία ήταν το αναπηρικό αμαξίδιο, η άλλη ήταν να περπατήσει ξανά. Είπε στον προσθετικό της «δώσ’ μου ένα πόδι, θα περπατήσω ξανά».

Μετά από κάποιο διάστημα με πιο απλό τεχνητό μέλος, η Jenni επέλεξε ένα Össur Power leg, που «διαβάζει» τις κινήσεις της και δεν της επιτρέπει να πέσει, και την βοηθά να ξανασηκωθεί αν χρειαστεί.

Ένα εκατομμύριο βήματα

Η Jenni αγαπά το περπάτημα στη φύση, ενώ και η δουλειά της απαιτεί περπάτημα. Δουλεύει πέντε νυχτερινές βάρδιες την εβδομάδα σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου με την ομάδα της διαχειρίζεται 200 κιλά σεντόνια, 7 μεγάλα πλυντήρια και σιδέρωμα για 550 δωμάτια. Είναι δουλειά που απαιτεί σωματική αντοχή, ταχύτητα και πολύ περπάτημα. Σε έναν χρόνο, υπολόγισε πως το τεχνητό της μέλος έκανε πάνω από ένα εκατομμύριο βήματα.

Μικρές προκλήσεις κάθε μέρα

Η Jenni βάζει καθημερινά μικρές προκλήσεις στο προσθετικό της πόδι. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι θεαματικό. Μπορεί απλώς να αλλάζει στάση όταν φορτώνει τα πλυντήρια. Θεωρεί σημαντικό να δοκιμάζει τι μπορεί να κάνει με το προσθετικό της πόδι.

Η αγωνιστικότητά της φαίνεται πως εμπνέει και τους άλλους. Πρόσφατα, ενώ ήταν στο νοσοκομείο για τσεκ απ, την πλησίασε μια ηλικιωμένη κυρία με το αμαξίδιό της, καθώς δεν είχε πόδι. Όπως αποδείχτηκε, για λίγο καιρό ήταν συνάδελφοι στην προηγούμενη δουλειά της. Η κυρία έπασχε από διαρκείς μολύνσεις στο πόδι, και είχαν γνωριστεί λίγο μετά τον ακρωτηριασμό της Jenni. Εκείνη της είχε εξηγήσει γιατί είχε προτιμήσει τον ακρωτηριασμό και πόσο καλά κινούνταν με το προσθετικό της πόδι. Η κυρία της είπε πως είχε πάρει δύναμη από την ιστορία της και είχε αποφασίσει να ακολουθήσει την πρόταση που της έκαναν οι γιατροί της για χρόνια κι εκείνη απέφευγε – να προχωρήσει με ακρωτηριασμό. Τώρα ήταν στη διαδικασία που περίμενε το τεχνητό της πόδι.

Δεν υπάρχουν όρια

Τα παιδιά της Jenni είναι περήφανα γι’αυτήν. Βέβαια ξέρουν πως έτσι είναι η μητέρα τους: πάντα υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει.

Η ίδια βλέπει τα πράγματα απλά: κάτι συνέβη, κάτι χάλασε, τώρα το επισκευάζει. Συνεχίζει την καθημερινή της ζωή με τη βοήθεια του προσθετικού της και του Össur Power leg, που «κάνει ότι και το βιολογικό μου πόδι».

Δεν θέλει να βάζει όρια στον εαυτό της. Μερικές φορές ξεκινάει για μια βόλτα και δεν καταλαβαίνει πως έχει περπατήσει 2, 3 χιλιόμετρα. Αν είναι όμορφα εκεί έξω και το πόδι της αντέχει, απλά περπατάει.  

ΠΗΓΗ: OSSUR