logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Ottobock: Official Supplier of the PyeonChang 1028 Paralympic Games

Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2018 διεξάγονται σε λίγες μέρες, από τις 9 ως τις 18 Μαρτίου, στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Η αθλητική συμμετοχή, με 670 αθλητές από 42 χώρες, είναι η σημαντικότερη στην ιστορία των χειμερινών αγώνων. Θα διεξαχθούν 80 αγώνες σε 6 αθλήματα, που περιλαμβάνουν το αλπικό σκι, το δίαθλο, το σκι αντοχής, το κέρλινγκ με αμαξίδιο, το χόκευ επί πάγου με έλκηθρο και το σνόουμπορντ.

Η Ottobock, που κατασκευάζει προσθετικά μέλη εδώ και 95 χρόνια, είναι για 15η φορά σε 30 χρόνια ο Επίσημος Τεχνικός Συνεργάτης των Αγώνων, με ένα περίπτερο 300 τ.μ. στο Αθλητικό Χωριό και 3 ακόμη κέντρα τεχνικής υποστήριξης στους αγωνιστικούς χώρους. Στόχος της 23μελούς ομάδας τεχνικών της Οttobock, είναι να διασφαλίσουν ότι ο τεχνικός εξοπλισμός των αθλητών είναι άρτιος για δράση. Ετοιμάζονται να συγκολλήσουν, να επισκευάσουν και να βιδώσουν οποιονδήποτε αθλητικό εξοπλισμό: αναπηρικά αμαξίδια, καθίσματα και προσθετικά πόδια του σκι, μαξιλάρια καθισμάτων… και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούν οι αθλητές στην καθημερινότητά τους και στους αγώνες.

Στην πρώτη συμμετοχή της Ottobock στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 1988 στους αγώνες της Σεούλ, τέσσερις τεχνικοί της Ottobock Australia παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε ένα μικρό περίπτερο, που έβαλε τις βάσεις για μια συνεργασία που μετρά πλέον 30 χρόνια.  “Είμαστε ενθουσιασμένοι που μετέχουμε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες σαν επίσημοι συνεργάτες και πάλι”, λέει ο  Christin Gunkel, Chief Marketing Officer της Ottobock. “Οι αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς: Ξαναγυρνάμε στη χώρα όπου η Ottobock και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν την κοινή ιστορία τους. Και οι Αγώνες είναι η ευκαιρία να γιορτάσουμε 30 ολόκληρα χρόνια επιτυχούς συνεργασίας”.

Με βάση την εμπειρία της, η ομάδα της Ottobock αναμένει φέτος να κάνει πάνω από 260 επισκευές. Κι έχει να διηγηθεί μερικές συναρπαστικές ιστορίες ταχύτητας, επινοητικότητας και αποφασιστικότητας από τους Χειμερινούς και Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες που υποστήριξε στη διάρκεια αυτών των 30 ετών.

1988 Seoul, Νότιος Κορέα: οι βάσεις μιας επιτυχημένης συνεργασίας

Τεχνικοί: 4 | Αθλητές: 3,057 | Χώρες: 61

Το πρώτο περίπτερο της Ottobock στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Πηγή: Ottobock

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ το 1988 ήταν, στην εποχή τους, οι σημαντικότεροι και καλύτερα οργανωμένοι παραολυμπιακοί αγώνες. Έδωσαν την ευκαιρία σε μια νέα γενιά αθλητών να διαγωνιστούν. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που η Ottobock προσέφερε δωρεάν τεχνική υποστήριξη σε όλους τους αθλητέςαποδεικνύοντας πόσο σημαντική ήταν για τον αθλητή η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε έναν έμπειρο τεχνικό πριν, μετά ή και στη διάρκεια του αγώνα. 4 χρόνια μετά, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βερκελώνης, η Ottobock ανέπτυξε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο τεχνικής υποστήριξης, στο οποίο όλοι οι αθλητές είχαν άμεση πρόσβαση. Η αρχή είχε γίνει.

1992 Χειμερινοί της Albertville, Γαλλία: οι πρώτοι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί της Ottobock

Τεχνικοί: 7 | Αθλητές: 365 | Χώρες: 24

Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες της Albertville ήταν οι πρώτοι που διεξήχθησαν στις ίδιες εγκαταστάσεις με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν επίσης και οι πρώτοι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί όπου η Ottobock παρείχε υποστήριξη.

1998 Χειμερινοί του Nagano, Ιαπωνία: η σπασμένη προσθετική άρθρωση του Mark Ludbrook

Τεχνικοί: 20 | Αθλητές: 561 | Χώρες: 31

Ο νεαρός Καναδός Mark Ludbrook – με ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο – έσπασε την προσθετική του άρθρωση ποδιού από αλουμίνιο στη διάρκεια μιας προπόνησης. Χρειάστηκαν μόλις 5 ώρες στο εργαστήριο για να ξαναγίνει σαν καινούργιο το προσθετικό του πόδι. Ο Mark συμμετείχε κανονικά στον αγώνα.

2000 Sydney, Αυστραλία: το προσθετικό γόνατο του Fanie Lombard

Τεχνικοί: 60 | Αθλητές: 3,881 | Χώρες: 122

Ο Fanie Lombard προηγούνταν στο πένταθλο όταν η προσθετική άρθρωση του γονάτου του βγήκε από τη θέση της.  Οι τεχνικοί της Ottobock έκαναν το δικό τους αγώνα για να την επισκευάσουν επιτόπου στο στάδιο. Ο αθλητής της Νότιας Αφρικής όχι μόνο έμεινε στον αγώνα αλλά στο τέλος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο!

2002 Χειμερινοί του Salt Lake City, ΗΠΑ: ο προσθετικός βραχίονας της Iveta Chlebakova

Η Σλοβάκα Iveta Chlebakova έφερε τον προσθετικό της βραχίονα για επισκευή στο εργαστήριο της Ottobock την παραμονή του αγώνα Giant Slalom. Κάτω από το κοσμητικό γάντι του βραχίονα, οι τεχνικοί ανακάλυψαν ότι το χέρι είχε διαλυθεί σε αμέτρητα κομματάκια. Στη διάρκεια της νύχτας, οι τεχνικοί κατασκεύασαν εξ’αρχής έναν καινούργιο βραχίονα. Την επόμενη μέρα, η Ivana κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! Μετά την απονομή έτρεξε στην ομάδα της Ottobock για να την ευχαριστήσει και χάρισε στον τεχνικό Robert Laermann τον αριθμό της σαν ενθύμιο.

2004 Athens, Ελλάδα: τα αμαξίδια της ομάδας Καλαθοσφαίρισης του Ιράν

Τεχνικοί: 68 | Αθλητές: 3,808 | Χώρες: 135 | Επισκευές: 2000

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση επισκευής που αντιμετώπισαν οι τεχνικοί της Ottobock στην ΑΘήνα, ήταν αυτή της ομάδας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο του Ιράν. Όταν ο αθλητικός εξοπλισμός της ομάδας έφτασε στην Αθήνα, ανακάλυψαν ότι δεν είχαν φορτωθεί στο αεροπλάνο όλα τα εξαρτήματα των αμαξιδίων τους, που είχαν αποσυναρμολογηθεί για την πτήση. Η ομάδα θα έπρεπε να απέχει από τους αγώνες, καθώς ήταν αδύνατο να βρεθούν  εγκαίρως ανταλλακτικά για όλα τα αμαξίδια. Οι τεχνικοί της Ottobock αυτοσχεδίασαν, και η ομάδα αγωνίστηκε κανονικά.

2008 Beijing, Κίνα: το πόδι του Josefa Harijaona

Τεχνικοί: 86 | Αθλητές: 3,951 | Χώρες: 146 | Επισκευές: 2.188

Ο αθλητής της Μαδαγασκάρης Josefa Harijaona έπρεπε να επισκευάσει το πέλμα του παλιού του προσθετικού ποδιού από αλουμίνιο και δέρμα. Οι τεχνικοί της Ottobock θεώρησαν την επισκευή αδύνατη λόγω της παλαιότητας του τεχνητού μέλους, και πρότειναν να του κατασκευάσουν ένα καινούργιο. Ο Josefa αρνήθηκε την πρόταση, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Δεν μπορούσε να πιστέψει τ’αυτιά του όταν τον διαβεβαίωσαν ότι η παροχή ήταν δωρεάν και δεν χρειαζόταν να πληρώσει τίποτα!

2012, London, Ηνωμένο Βασίλειο: 13 κέντρα τεχνικής υποστήριξης

Τεχνικοί: 80 | Αθλητές: 4,294 | Χώρες: 164 | Επισκευές: 2.062

Στη 12η συμμετοχή της, η Ottobock χρειάστηκε να εργαστεί συνολικά για πάνω από 10.000 ανθρωποώρες! Είχε εργαστήρια τεχνικής υποστήριξης σε καθένα από τα τρία Αθλητικά Χωριά, 9 εργαστήρια στους αγωνιστικούς χώρους, και ένα φορητό εργαστήριο για την υποστήριξη του Μαραθώνιου Δρόμου!

2014 Χειμερινοί του Sochi, Ρωσία: το χόκευ επί πάγου ζητεί συγκολλητές!

Τεχνικοί: 28 | Αθλητές: 550 | Χώρες: 45

Οι περισσότερες επισκευές χρειάστηκαν για το χόκευ επί πάγου με έλκηθρο. Η ομάδα της Ottobock είχε τους συγκολλητές της έτοιμους για δράση ανά πάσα στιγμή καθώς πολλά έλκηθρα πάθαιναν βλάβες στη διάρκεια αυτού του έντονου σε επαφές «έλκηθρο με έλκηθρο» αθλήματος.

Τεχνικός της Ottobock σε δράση. ΠΗΓΗ: Ottobock

Καθώς θα παρακολουθείτε τους φετινούς Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, ίσως δείτε την ομάδα της Ottobock εν δράσει. Εμείς ευχόμαστε όλοι οι αθλητές να είναι τυχεροί, και η ομάδα να χρειαστεί μόνο για το χειροκρότημα!

ΠΗΓΗ: Ottobock

Μπορείτε να βρείτε τα κορυφαία προϊόντα της ottobock. στην Rehabline — Άγγελος και Ξενοφών Χρονόπουλος, Μιχάλης Γουγής — Τεχνητά Μέλη