logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Μας συμβαίνει συχνά να ζηλεύουμε τη ζωή των άλλων, είναι ανθρώπινο άλλωστε. Όμως κι αυτοί που ζηλεύουμε είναι άνθρωποι, που τρώνε, κοιμούνται, κλαίνε, γελούν, είναι στα πάνω τους ή περνάνε τις κλειστές τους. Είναι κάτι που συχνά ξεχνάμε για όσους θαυμάζουμε – στην εποχή των social media εξάλλου, βλέπουμε και μαθαίνουμε γι’αυτούς μόνο όσα μας δείχνουν, συνήθως τις καλές πλευρές της ζωής τους. Κάθε μέρα στο facebook και στο Instagram αντικρίζουμε φωτογραφίες τέλειων ανθρώπων που ζουν τέλειες ζωές, κι ευχόμαστε να ήμασταν στη θέση τους.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που σπάνε το ταμπού της τελειότητας στο Instagram και δεν διστάζουν να μας δείξουν την αλήθεια τους. Σας συστήνουμε την Paola Antonini, και την ατελή ιστορία της.

Η Paola Antonini είναι μοντέλο από τη Βραζιλία και διασημότητα των social media. Γενήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στη Βραζιλία, στο Belo Horizonte. Η Paola ήταν όμορφη κι είχε μεγάλο απόθεμα θετικής ενέργειας. Με αυτά τα χαρίσματα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της σαν μοντέλο και, σταδιακά, απέκτησε ένα μεγάλο κοινό που την παρακολουθούσε στα social media. Για το κοινό αυτό ήταν το σύμβολο της χάρης, της ομορφιάς και της αυτοπεποίθησης.

Τότε συνέβη το ατύχημα.

Ήταν Χριστούγεννα του 2014. Αμέσως μετά τις γιορτές, η Paola με τον φίλο της αποφάσισαν να γιορτάσουν αλλού την Πρωτοχρονιά. Μόλις είχαν φορτώσει τα πράγματά τους στο αυτοκίνητο, όταν ένας μεθυσμένος οδηγός χτύπησε την Paola.  Η Paola διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν το πόδι της. Όμως μετά από 4 ανεπιτυχή χειρουργεία, αποφασίστηκε ότι ήταν απαραίτητος ο ακρωτηριασμός του αριστερού ποδιού της κάτω από το γόνατο. Η Paola  ξεκίνησε στη συνέχεια φυσιοθεραπεία για να αποκαταστήσει την κινητικότητά της. Μόλις όμως είχε αρχίσει να μαθαίνει να βαδίζει ξανά, ήρθε άλλο ένα κακό νέο: όλοι οι γιατροί που συμβουλεύτηκε, θεωρούσαν αναπόφευκτο τον περαιτέρω ακρωτηριασμό του ποδιού της, αυτή τη φορά πάνω από το γόνατο. Ακολούθησε νέος κύκλος φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης, που οδήγησε τελικά στην τοποθέτηση πρόθεσης, που η Paola χρησιμοποιεί καθημερινά.

Τα τροχαία ατυχήματα και ο ακρωτηριασμός είναι ασφαλώς τραυματικές εμπειρίες, σωματικά και ψυχολογικά. Στην περίπτωση της Paola, ο ακρωτηριασμός σήμαινε μια διαφορετική ζωή και τη λήξη της καριέρας της στην πασαρέλα. Ή μήπως όχι;

Σε μια συνέντευξη, η Paola εκμυστηρεύτηκε ότι δεν είχε ξανανιώσει ποτέ τέτοιον αφόρητο πόνο στη ζωή της. Αυτό όμως τελικά δεν την εμπόδισε να συνεχίσει να ζει. Η ίδια λέει πως αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση σαν ένα μισογεμάτο ποτήρι: «Επέλεξα να μην εξετάσω το μέγεθος της ζημιάς, παρόλο που ήξερα πως ήταν σοβαρή». Επέλεξε επίσης να μην κρύψει την κατάστασή της από κανέναν. Αφού είχε ήδη έναν πολύ γνωστό λογαριασμό στο Instagram, λίγες μέρες μετά το ατύχημα η Paola ανέβασε μια φωτογραφία με το κείμενο «Να ελπίζετε πάντα στο Θεό. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις προσευχές και την αγάπη σας. Αυτό που μου συμβαίνει δεν το βλέπω σαν τραγωδία αλλά σαν μια νέα ευκαιρία ζωής. Σας ευχαριστώ που με κρατάτε ζωντανή, και στην τελική μόνο αυτό έχει σημασία». Αυτό το post έχει σήμερα 11,659 likes, περισσότερα από 700 σχόλια, κι έχει εμπνεύσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια followers.

Έχουν περάσει πλέον 3 χρόνια από το ατύχημα και η Paola Antonini συνεχίζει να μεταδίδει αισιοδοξία και να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους την υποστήριξαν στις πιο δύσκολες στιγμές της. Ζει τη δεύτερη ευκαιρία της στο έπακρο. Το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram καθημερινά με το -χρυσαφί αυτή τη στιγμή- προσθετικό της πόδι. Όποιος την ακολουθεί, το πιθανότερο είναι πως δεν θα ξανακοιτάξει ποτέ με περιέργεια ή αμηχανία οποιονδήποτε χρησιμοποιεί προσθετικό μέλος: η Paola δείχνει με τις φωτογραφίες της πόσο φυσικό είναι να ζει με αυτό. Έχει δώσει αμέτρητες συνεντεύξεις σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και περιοδικά και γράφει η ίδια μια στήλη στο βραζιλιάνικο Glamour.  Παρουσίασε μια ομιλία στα ΤedxTalks, ενώ συνεχίζει την καριέρα της στο modeling, επιδιώκοντας να είναι η ίδια πρότυπο για άλλους ακρωτηριασθέντες, ειδικά νέους και παιδιά. Περιζήτητη και πάλι στην πασαρέλα, αποφάσισε επίσης να συμπληρώσει τη μόρφωσή της. Παρακολούθησε μαθήματα αγγλικών στο IELS (Institute of English Language Studies) της Μάλτας, όπου δηλώνει ότι πέρασε αξέχαστα. Ολοκληρώνει επίσης ένα πτυχίο στη δημοσιογραφία. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες των Neutrogena, The Body Shop, Under Armour και Nissan, είτε σαν μοντέλο είτε σαν πρέσβειρα της μάρκας. Κι όταν έχει χρόνο, διαβάζει, πηγαίνει στην παραλία, γυμνάζεται ή αφιερώνει χρόνο σε όσους αγαπά.

Από την Paola, όπως κι από πολλά άλλα νέα παιδιά που βρέθηκαν αντιμέτωπα με την τραγωδία του ακρωτηριασμού, των οποίων τις ιστορίες προβάλλουμε κάθε εβδομάδα μέσα από το blog της Rehabline –Χρονόπουλος & Γουγής, μαθαίνουμε όλοι πως, όταν η ζωή σου παίρνει κάτι, ίσως σου δίνει κάτι άλλο σε αντάλλαγμα. Αρκεί να βρεις τη δύναμη να το διακρίνεις και να το ακολουθήσεις. Σ’αυτόν τον αγώνα σας κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε δίπλα σας, και σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας μεταδίδετε.

Πηγή: https://kasiljean.com/inspiring-story-of-paola-antonini

Φωτογραφίες από τον προσωπικό λογαριασμό της Paola στο Instagram

 

Rehabline — Άγγελος και Ξενοφών Χρονόπουλος, Μιχάλης Γουγής — Τεχνητά Μέλη

Υποστηρικτής της κίνησής σας, κάθε μέρα!