logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

H Rebekah Marine, γνωστή και ως The Bionic Model, γεννήθηκε χωρίς δεξί μπράτσο. Ως μαθήτρια, είχε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει προσθετικό χέρι, αλλά είχε εγκαταλείψει σύντομα την προσπάθεια, καθώς τότε της φαινόταν δύσκολο στη χρήση. Το 2011 όμως, έγινε πρέσβειρα της Touch Bionics, μιας θυγατρικής της Ossur, και της πρότειναν το i-limb quantum, έναν προηγμένης τεχνολογίας προσθετικό βραχίονα και χέρι που κινείται σύμφωνα με τις κινήσεις των μυών της, περίπου όπως θα έκανε κι ένα φυσικό χέρι.

Η Rebekah ονειρευόταν από μικρή να ασχοληθεί με τη μόδα και το μόντελινγκ, όμως οι διάφορες επωνυμίες δίσταζαν να την προσλάβουν. Όταν απέκτησε το νέο της χέρι το 2011, ένας φίλος της πρότεινε να δοκιμάσει ξανά την τύχη της, παρουσιάζοντας το βιονικό της χέρι ως «αξεσουάρ». Έκτοτε είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της μόδας, ειδικά όσον αφορά τα μοντέλα με αναπηρίες, με πολλές συμμετοχές σε επιδείξεις μόδας και παρουσιάσεις σε μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες. Η Rebekah είναι πρέσβειρα της οργάνωσης Lucky Fin Project, η οποία υποστηρίζει παιδιά και νέους με αναπηρία των άνω άκρων. Επίσης, διατηρεί ένα ενεργό blog και μια πλούσια σελίδα στο instagram.

Rebekah και Jared

Φέτος παντρεύτηκε τον Jared, τον οποίο γνώρισε πριν από 2 χρόνια σε μια ιστοσελίδα online γνωριμιών. Μεταφέρει με χιούμορ και μεγάλη ειλικρίνεια την εμπειρία της στο online dating παρακάτω.

“Θέλω να σας μιλήσω για το online dating και, φυσικά, για το ρόλο που έπαιξε η «αναπηρία» μου σε αυτό. Όλοι θα έχετε ακούσει για το online dating. Ξέρετε, αυτό το περίεργο, σκοτεινό και αρκετές φορές ωμό μέρος όπου περίπου 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Αμερικανοί χρησιμοποιούν για να βρουν «τον έναν και μοναδικό». Παλαιότερα, το οnline dating ακουγόταν σαν ένας απαίσιος τρόπος να γνωρίσεις κάποιον ή κάποια. Όμως οι σημερινοί εικοσάρηδες είναι εδώ, έτοιμοι για όλα.   

Έχω περάσει πολύ περισσότερο χρόνο στην προσπάθεια να δημιουργήσω το τέλειο προφίλ, απ’ότι θα ήθελα να παραδεχτώ. Προσωπικά, το «σύντομο βιογραφικό» ήταν πάντα ο εφιάλτης μου. Σαν ενήλικη που τελείωσε τις σπουδές της πριν από περίπου μια δεκαετία, πάντα αναζητούσα χόμπυ που οι άνθρωποι να τα θεωρούν ενδιαφέροντα. Αλλά το να κοιμάσαι το μεσημέρι ή να σου αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα δεν είναι και τίποτε ιδιαίτερα ελκυστικά προτερήματα. Να αναφέρω πως εργάζομαι ως μοντέλο; Όχι, όχι, όχι. Αυτό θα ήταν υπερβολικά κοινότυπο. Οκ, να τι θα μπορούσα να γράψω:   

Γεια, με λένε Rebekah. Μου αρέσει ο μεσημεριανός ύπνος και έχω πάντα έκπτωση 50% στο μανικιούρ.”

ΠΩΣ. ΣΤΟ. ΚΑΛΟ. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ;

Η Rebekah μπορεί να δηλώνει bionic model, διευκρινίζει όμως πως είναι αληθινά ανθρώπινη, με αληθινά συναισθήματα.

Υποθέτω πως όλοι αναρωτιέστε πώς χειρίστηκα την αναπηρία μου στο προφίλ μου. Ξέρετε, το θέμα με το μπράτσο μου.  Αν δεν με γνωρίζετε, εν συντομία, γεννήθηκα χωρίς δεξί μπράτσο. Όχι, δεν είμαι ρομπότ. Είμαι πραγματικά ανθρώπινη με πολύ πραγματικά συναισθήματα και πολύ πραγματικές ανασφάλειες.  

Την πρώτη φορά που γράφτηκα σε μια ιστοσελίδα online dating, πέρασα ώρες να σκέφτομαι αν έπρεπε να αναφέρω την ιδιαιτερότητα του χεριού μου στο προφίλ μου. Ήταν κάτι σοβαρό αν δεν το έδειχνα online; Δεν θα έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι να με δεχτούν γι’αυτό που είμαι όταν θα με αντίκρυζαν από κοντά;

Όχι, Η απάντηση είναι όχι.

Ακούγεται απαίσιο αυτό, το ξέρω. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς για ένα λεπτό. Όσοι γράφονται στις ιστοσελίδες αυτές, το κάνουν για έναν από τους εξής δύο λόγους: 1. Ευκολία και 2. Ευκολία (και πάλι). Συμφωνείτε; Το καταλάβατε; Τέλεια. Ναι, όταν αναζητάς μια γνωριμία online, βασικά προσπερνάς το «θέλω να σε γνωρίσω λόγω της προσωπικότητάς σου». Ναι, κρίνεσαι από κάθε άλλη πτυχή του προφίλ σου.  Καλωσήρθατε στον κόσμο του online dating. Αλλά, από την εμπειρία μου, πρέπει να ομολογήσω ότι κι εγώ το απολαμβάνω ως ενδιαφερόμενη στην άλλη πλευρά της οθόνης. 

Στο πρώτο προφίλ που έφτιαξα δεν ανέφερα τίποτα για την ιδιαιτερότητά μου. Ούτε το παραμικρό υπονοούμενο ότι είμαι διαφορετική. Ήμουν τρομοκρατημένη πως αν ήμουν ειλικρινής, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν. Ποιος θα με ήθελε; Πιθανόν κουνάτε το κεφάλι με κατανόηση, γιατί όλοι έχουμε αισθανθεί έτσι κάποια στιγμή. Με ή χωρίς αναπηρία στο χέρι, όλοι νιώθουμε ανασφάλεια για κάτι, και τα online προφίλ είναι το τέλειο μέρος για να αποκρύψουμε τα ελαττώματά μας και να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού μας.   

Θυμάμαι καλά το πρώτο μου ραντεβού με εκείνο το προφίλ. Δεν είχε ιδέα πως το χέρι μου ήταν διαφορετικό. Για μια στιγμή, αυτό κάνει το προφίλ μου παραπλανητικό; Για να δούμε. Παραπλανητικός (catfish) είναι αυτός που στήνει ένα ψεύτικο προσωπικό προφίλ σε ένα κοινωνικό δίκτυο για να κάνει απάτη ή να παραπλανήσει τους άλλους. Δηλαδή, την πάτησα.

Λοιπόν, ας πούμε πως εκείνο το ραντεβού δεν πήγε όπως το ήλπιζα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι όλοι έτοιμοι να βγουν ραντεβού με κάποιον που έχει μια αναπηρία. Είναι σκληρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και τη δέχομαι! Γιατί; Γιατί έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλοι «φτιαγμένοι» για μένα.  Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, διαφορετικές αναστολές και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Μερικές φορές, απλά δεν πληρώ τις προϋποθέσεις για κάποιους, κι αυτό είναι αποδεκτό.  

Η Rebekah με το νυφικό της φόρεμα και το χρυσό βιονικό της χέρι.

Πιστεύω πλέον στη διαφάνεια. Γιατί; Όσον αφορά στο online dating, η διαφάνεια το έκανε πολύ ευκολότερο. Ναι, το προφίλ μου κυριολεκτικά το «έπηξα» σε φωτογραφίες με και χωρίς το βιονικό μου μπράτσο. Αναφέρθηκα σε αυτό, και το εξήγησα αναλυτικά (διπλά μπράβο μου!) 

Πρόσεξα πως η ικανότητά μου να μιλώ για τα τρωτά μου σημεία με έκανε τελικά να ξεχωρίζω πραγματικά από χιλιάδες άλλα κορίτσια στον κόσμο του online dating. Πιστέψτε το αν θέλετε,  πολλοί βρήκαν την ιδιαιτερότητά μου ενδιαφέρουσα και ήθελαν να μάθουν για μένα. Στην πραγματικότητα, μια από τις πρώτες συζητήσεις που κάναμε με τον πλέον σήμερα σύζυγό μου ήταν η συμμετοχή μου στην οργάνωση Lucky Fin Project. Ο Jared, ως φοιτητής της ιατρικής, τη βρήκε συναρπαστική και ήθελε να μάθει περισσότερα για την οργάνωση.   

Δυο χρόνια αφού γνωριστήκαμε online, ο Jared κι εγώ παντρευτήκαμε. Θα ήθελα να πιστεύω πως η ειλικρίνεια με την οποία παρουσίασα την ιδιαιτερότητά μου, συνετέλεσε ώστε να μην με πλησιάσουν άτομα που θα με απέρριπταν στη συνέχεια και με οδήγησε στον κατάλληλο άνδρα για μένα. Αν πρέπει να βγάλω ένα συμπέρασμα, αυτό είναι πως το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν σκέφτεσαι να αναζητήσεις το ταίρι σου online. Καλή επιτυχία!”

Εμείς να ευχηθούμε στη Rebekah και στον Jared, βίο ανθόσπαρτο.

Πηγή: http://www.rebekahmarine.com/blog

Φωτογραφίες από την προσωπική της σελίδα στο Instagram

 

Rehabline — Άγγελος και Ξενοφών Χρονόπουλος, Μιχάλης Γουγής — Τεχνητά Μέλη

Υποστηρικτής της κίνησής σας!

 

.