logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Ο 21χρονος Στέλιος Μαλακόπουλος είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αμέα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Αυγούστου. Είναι ο αθλητής που επέστρεψε απόψε από το  Βερολίνο έχοντας κατακτήσει:

  • Αργυρό Μετάλλιο στα 200μ. (Τ62) με Πανελλήνιο Ρεκόρ και χρόνο 23,43. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε επίσης ο ίδιος, με 26,41.
  • Χάλκινο Μετάλλιο στα 400μ. (Τ62) με Πανελλήνιο Ρεκόρ.
  • Παγκόσμιο ρεκόρ στο Άλμα εις Μηκος στην κατηγορία του (Τ62), με 6,67. Καθώς αγωνίζονταν ενοποιημένες οι κατηγορίες Τ62* και Τ64**, κατέκτησε τελικά την πέμπτη θέση. *Τ62: η κατηγορία όπου αγωνίζονται αθλητές με διπλό ακρωτηριασμό των κάτω άκρων. ** Τ64: η κατηγορία όπου αγωνίζονται αθλητές με μονό ακρωτηριασμό σε κάτω άκρο.).

Τα κατορθώματα σε δύο πολύ απαιτητικά αθλήματα του στίβου, μιλούν απο μόνα τους…

Ενεργός Αθλητής

Ο Στέλιος ήταν ανέκαθεν ενεργός αθλητής: πριν το ατύχημα που κατέληξε στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του κάτω από το γόνατο, έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια, του οποίου ήταν απόφοιτος. Μετά το ατύχημα υποσχέθηκε στον εαυτό του και στους φίλους του να επιστρέψει στον αθλητισμό. Έτσι από την αρχή κιόλας της αποκατάστασης, ο Στέλιος προσανατολίστηκε στη δοκιμή αθλητικών προσθετικών μελών, με στόχο τα αγωνίσματα του στίβου.

Μέλος του Συλλόγου ΑμεΑ «Ελπίδα», ο Στέλιος προπονείται πλέον καθημερινά στο Καυτατζόγλειο, με προπονητή τον κ. Δημήτρη Τσιφτσόγλου, συναγωνιζόμενος με αρτιμελείς αθλητές. Είναι κάτι που ο ίδιος επιθυμεί ώστε να έχει ανταγωνισμό, προσθέτει ωστόσο ότι δεν αισθάνεται πως είναι διαφορετικός από φυσικής πλευράς. Η καθημερινότητά του έχει ξαναβρεί τους συνηθισμένους της ρυθμούς, μεταξύ προπονήσεων και σπουδών στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αν κάτι άλλαξε μετά το ατύχημα, λέει στις συνεντεύξεις του, αυτό είναι το πείσμα του: έμαθε να μην το βάζει κάτω, να μην επιτρέπει σε κανέναν να θέτει όρια στις δικές του δυνατότητες, να ακολουθεί τους στόχους του με προσήλωση.

Τόκυο 2020

Ο μεγάλος προσωπικός του στόχος είναι πλέον να προκριθεί στους Παραολυμπιακούς του Τόκυο το 2020. Εδώ και έναν χρόνο, ο Στέλιος επιδιώκει να συμμετέχει σε αγώνες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό, ώστε να «μετρηθεί» σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Έτσι βρέθηκε το Μάρτιο στο Dubai, όπου κατέκτησε δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια. Και πριν από λίγες μέρες, στο Βερολίνο, συνέχισε στο δρόμο των διακρίσεων, σπάζοντας σε όλα τα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχε τα προηγούμενα πανελλήνια ρεκόρ – και ένα παγκόσμιο.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Στέλιος υπογράφει με το δικό του σύνθημα: Follow my dream. Follow my #RoadtoTokyo.

Εμείς θα τον παρακολουθούμε και θα του ευχόμαστε να ακολουθήσει το δρόμο του Τόκυο ως το βάθρο. Η Rehabline ήταν μαζί του στα πρώτα του βήματα και συνεχίζει να τον στηρίζει σε κάθε του προσπάθεια!

Πηγές: http://www.amna.gr  | Φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

εν κινήσει στη ζωή και στον αθλητισμό

Rehabline | Άγγελος και Ξενοφών Χρονόπουλος | Τεχνητά Μέλη