logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Το αμερικανικό περιοδικό Sports Illustrated έχει κάθε χρόνο ένα ένθετο αφιέρωμα που σπάει ταμεία: την περίφημη Έκδοση Μαγιό (Swimsuit Issue). Πλέον δε οργανώνει και μια αντίστοιχη επίδειξη μόδας – πασαρέλα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μέσων και των αναγνωστών, αφού συνήθως συγκεντρώνει ως μοντέλα διάσημες, όμορφες και αισθησιακές γυναίκες.

Η τελευταία  επίδειξη μόδας, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου 2018, κέρδισε ένα στοίχημα: να σπάσει τον συνήθη ορισμό της ομορφιάς και να αναδείξει την θηλυκότητα σε όλες τις μορφές της. Έτσι, ανάμεσα σε άλλα μοντέλα, στην πασαρέλα ανέβηκε μια μητέρα που θήλαζε το μωρό της, και μια παραολυμπιονίκης με προσθετικό πόδι: η Brenna Huckaby, που άνοιξε μάλιστα την επίδειξη.

Η Brenna έχει χάσει ένα πόδι, αλλά δεν επιτρέπει να την προσδιορίζει αυτό. Είναι επίσης μητέρα, αθλήτρια, κάτοχος χρυσών μεταλλίων και, πλέον, μοντέλο για μαγιό.

Η Brenna έχασε το πόδι της στο λύκειο, όταν διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα. Μέχρι τότε, ήταν μια πολλά υποσχόμενη πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής. Η αναπηρία της στοίχισε αρχικά την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό, στερώντας της μια αγαπημένη διέξοδο για την τεράστια ενέργεια που έκρυβε μέσα της. Δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ρυθμική γυμναστική αλλά αποφάσισε να στραφεί σε ένα νέο άθλημα. Ξεκίνησε έτσι το σνόουμπορντ και κατέληξε να πάρει δύο χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή της στο ειδικό τεύχος και στην επίδειξη ήταν κάτι που δεν φανταζόταν ποτέ.  Είναι εξάλλου η πρώτη Παραολυμπιονίκης που φιγουράρει στις σελίδες του Sports Illustrated Swimsuit Issue. “Όταν μου τηλεφώνησαν να με καλέσουν από το περιοδικό, χοροπηδούσα και πηγαινοερχόμουν στο δωμάτιό μου για μια ώρα από τον ενθουσιασμό. Έπειτα άρχισα να καταλαβαίνω το μέγεθος αυτού που επρόκειτο να κάνω. Νομίζω πως ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είχα τέτοιον εκνευρισμό – θυμάμαι ότι καθόμουν στα παρασκήνια και έλεγα πως ένιωθα το ίδιο άγχος που αισθάνομαι πριν από έναν αγώνα σνόουμπορντ.

Παραδέχεται ότι δεν θα είχε κάνει ποτέ το μοντέλο χωρίς την κόρη της.  “Όταν απέκτησα την κόρη μου, κατάλαβα πως το σώμα μου ήταν πολύ παραπάνω από ένα αντικείμενο. Υπήρξε μια στιγμή που κατάλαβα ότι το σώμα μου είναι το εργαλείο μου, ένα δυνατό, ισχυρό εργαλείο που με πηγαίνει από εμπειρία σε εμπειρία. Όταν το συνειδητοποίησα αυτό, τότε μόνο επιτέλους αγάπησα το σώμα μου.”

Παρόλο που η κόρη της είναι μόνο 17 μηνών και δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει η συμμετοχή της Brenna στο ειδικό τεύχος, ελπίζει πως αργότερα θα νιώσει τη δύναμη αυτής της εμπειρίας. “Όταν μεγαλώσει, ελπίζω πως οι φωτογραφίες μου με το μαγιό θα είναι πηγή έμπνευσης, θάρρους και δύναμης. Ελπίζω πως θα καταλάβει τι κουράγιο χρειάστηκε για να ποζάρω με το μαγιό και αυτό να την βοηθά να ξεπεράσει τα όριά της”.

Η Brenna αγκαλιάζει τον εαυτό της με όλη της την καρδιά κι ελπίζει ότι και οι άλλοι κάνουν το ίδιο. “Δεν έχει σημασία πώς φαίνεται το σώμα σου, όταν τα’χεις καλά με αυτό φαίνεται. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην αγαπάς το σώμα σου.” Η εμφάνισή της στο ειδικό τεύχος του Sports Illustrated αποσκοπεί να αποδείξει στον κόσμο ότι μπορεί κανείς να ξεπεράσει τον φόβο, την ανασφάλεια και, κυρίως, να αγαπήσει τον εαυτό του.  “Είναι εξαιρετικά σπάνιο να δεις μια γυναίκα με αναπηρία να ποζάρει με μαγιό. Θέλω κι εγώ  να συμβάλω να σβήσουμε το στίγμα της αναπηρίας. Θέλω οι άλλες γυναίκες, ανεξάρτητα από το σώμα τους, να ξέρουν πως έχουν δύναμη και θηλυκότητα”.

ΠΗΓΗ: https://www.simplemost.com/