logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Πάνος Τριανταφύλλου, ασημένιος Παραολυμπιονίκης του Ρίο, απέσπασε το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με αμαξίδιο, που πραγματοποιήθηκε στο Amsterdam, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο σπουδαίος αθλητής κατόρθωσε συνολικά 9 νίκες σε 10 αγώνες, με την πιο σημαντική από αυτές στους ημιτελικούς, που επικράτησε 15- 9 του Πολωνού «χάλκινου» Παραολυμπιονίκη στο Ρίο, Adrian Kastro.

Η μέρα που άλλαξε τη ζωή του

Ήταν 21 Νοεμβρίου του 2004 όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εκείνος μαζί με τους φίλους του έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων. Η κυριακάτικη βόλτα έγινε η αρχή μίας καινούριας ζωής, καθώς από εκείνη τη μέρα ο Παραολυμπιονίκης δεν μπορεί να κινήσει τα πόδια του, καθώς έχει κοπεί ο νωτιαίος μυελός από την 8η θωρακική μοίρα και κάτω.

Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του, «Ήμουν σχεδόν 18 ετών όταν συνέβη το τροχαίο και θυμάμαι ότι ήταν Κυριακή και έφτιαχνα το μηχανάκι μου. Ήρθε ένας φίλος με το αμάξι και μου ζήτησε να πάμε μια βόλτα προς την Πεντέλη μαζί με έναν άλλο φίλο. Το αυτοκίνητο έφυγε από τον έλεγχο του οδηγού και πέσαμε σε γκρεμό. Μόνο εγώ τραυματίστηκα στο τροχαίο, που βρισκόμουν στο πίσω κάθισμα. Την ώρα που έπεφτε το αμάξι στον γκρεμό, έχασα τις αισθήσεις μου. Εκτοξεύτηκα από το αυτοκίνητο και μόλις τις ανέκτησα πάλι, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου».

Πάνος Τριανταφύλλου | Rehabline τεχνητά μέλη, κηδεμόνες σκολίωσης

Ενώ ο ίδιος συνεχίζει, «Το ατύχημα έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή όλων στην οικογένεια. Έπρεπε να βοηθήσω τους γονείς μου. Τρελάθηκαν με αυτό που συνέβη. Οπότε εγώ έπρεπε να είμαι ο πιο δυνατός σε αυτή την ιστορία. Σε νοσοκομείο δεν είχα πάει ποτέ μου, ούτε για πυρετό. Πήγα μια και καλή. Οι γιατροί δεν μου έλεγαν τι συμβαίνει και άργησα να καταλάβω το μέγεθος της ζημιάς. Έκλαψα όταν βγήκα από την εγχείρηση και έμαθα από μια νοσοκόμα ότι δεν θα ξαναπερπατήσω. Έμεινα μόνος μου γιατί δεν άντεχα να βλέπω άλλο τη μάνα μου στεναχωρημένη. Μακάρι να μην το ζήσει αυτό καμία μάνα γιατί είναι πολύ οδυνηρό».

Ακόμη και με αμαξίδιο, νιώθει τυχερός

Το ατύχημα εκείνης της ημέρας δεν κατάφερε να τον κρατήσει ωστόσο, μακριά από την αγαπημένη του ενασχόληση με τον αθλητισμό και την ξιφασκία.Πολύ σύντομα ξεκίνησε ξανά τον αθλητισμό, χρησιμοποιώντας αμαξίδιο.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου δεν αισθάνεται πολύ τυχερός άνθρωπος, είναι. «Είμαι τυχερός που ζω, που ζούμε όλοι μας, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε πεθάνει όσοι ήμασταν σε αυτό το αυτοκίνητο, είμαι τυχερός που έχω τη δυνατότητα να κάνω όλα αυτά τα ταξίδια, είμαι τυχερός που αγαπώ».

Ο γενναίος Πάνος Τριανταφύλλου έκανε τη διεθνή του εμφάνιση στο Μόντρεαλ το 2009 κι από τότε μετρά πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και πολλά μετάλλια, ανυπομονώντας να δει και να δούμε πολλές ακόμη νίκες του στο μέλλον.

Αναδημοσίευση από: https://jenny.gr

Για το δικό σου αμαξίδιο, επικοινώνησε με την RehabLine – Χρονόπουλος – Γουγής στο info[at]rehabline.gr