logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Η Paola Antonini δεν το έβαλε κάτω όταν έχασε το πόδι της το 2014, παραμονές Πρωτοχρονιάς, όταν την χτύπησε ένας οδηγός που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Μετά τον ακρωτηριασμό της, έμαθε να ζει με προσθετικό πόδι, ξανάπιασε την καριέρα της στο αθλητικό μόντελινγκ εκεί που την είχε αφήσει, έγινε πρέσβειρα της OSSUR για να ενθαρρύνει όσους έχουν υποστεί ακρωτηριασμό κάτω άκρου να συνεχίσουν τη ζωή τους με την βοήθεια προσθετικού μέλους, και δουλεύει πολύ με παιδιά με αναπηρία.

Ο λογαριασμός της στο Instagram έχει χιλιάδες ακολούθους που παρακολουθούν την πορεία και το έργο της καθημερινά. Η ίδια προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει πως η αναπηρία μας κάνει διαφορετικούς, αλλά όχι αόρατους ούτε περιθωριοποιημένους.

Στην Βραζιλία του COVID19

Όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο σχεδόν, η Βραζιλία πλήττεται από τον COVID19 και έχει επιβάλει αυτοπεριορισμό στο σπίτι.

Η Paola μένει κι αυτή σπίτι, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 30 μέρες αυτοπεριορισμού, στο σπίτι της στην Βραζιλία. Και δεν το βάζει κάτω, ούτε αυτή τη φορά! Από την σελίδα της στο instagram κάνει ό,τι μπορεί για να στείλει ένα μύνημα και να εμψυχώσει τον κόσμο να κρατήσει την καραντίνα.

«Προσέχετε όλοι τον εαυτό σας; Αυτό που συμβαίνει είναι σοβαρό, φίλοι μου. Μακάρι όλοι να είναι ασφαλείς, να συμμετέχουμε όλοι, να δείξουμε αλληλεγγύη. Όλα θα πάνε καλά! Όποιος μπορεί, ας μείνει σπίτι. Όποιος μπορεί, ας αφήσει τους υπαλλήλους του να πάνε σπίτι και να συνεχίσουν να εργάζονται από εκεί. Βοηθείστε τις ευπαθείς ομάδες με τα ψώνια τους. Πάμε όλοι μαζί σ’αυτό!»

Ψηφιακά ψώνια

H Paola αποφεύγει να βγει από το σπίτι. Κάνει τα ψώνια της με ψηφιακή παραγγελία και προτρέπει τους συμπατριώτες της να κάνουν το ίδιο.

Κάθε μέρα γυμναστική

Σχεδόν κάθε μέρα, η Paola ανεβάζει μικρά βίντεο ή φωτογραφίες από το προόγραμμα άσκησης που κάνει. Σαν γυμνάστρια και μοντέλο, δύσκολα θα εγκατέλειπε τη γυμναστική. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει πολύ χορό και μουσική για να κρατά το ηθικό ψηλά.

Λίγη καλοσύνη για τον εαυτό μας και την ψυχολογία μας

Πολλές από τις αναρτήσεις της Paola προτρέπουν να φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο μένουμε σπίτι. Ακόμη κι αν το πρόγραμμα είναι μια καλή ταινία στην τηλεόραση και ποπκόρν, η Paola αισθάνεται καλύτερα όταν φροντίζει τον εαυτό της σαν να ετοιμάζεται να βγει. «Όχι πιτζάμες κάθε μέρα!», γράφει.

Άλλες φορές πάντως μένει με την πιτζάμα κι απολαμβάνει χαλαρά τον μαύρο καφέ της ή ένα σοκολατένιο γλυκό, μιλά με τους φίλους της εξ αποστάσεως ή κάνει βίντεο για το tik tok.

Μια τρυφερή συντροφιά

Τα σκυλιά της είναι αγαπημένη συντροφιά και θα τα δείτε σε πολλές από τις φωτογραφίες της Paola. Κι η αλήθεια είναι ότι για πολλούς, ο σκύλος ή η γάτα είναι πηγή τρυφερότητας και γέλιου αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διψάμε για επαφή.

Αναπολώντας τη θάλασσα

Δεινή κολυμβήτρια, η Paola αναπολεί τη θάλασσα. «Μου λείπει ο ήλιος, μου λείπει να πάω στην παραλία. Αυτό το μικρό μέρος με κάνει χαρούμενη», έγραψε την 24η μέρα καραντίνας.

Υπομονή… Σύντομα θα μπορούμε πάλι να κάνουμε τη βόλτα μας και το καλοκαιρινό μπάνιο μας στην παραλία.

Μέχρι τότε, μένουμε ασφαλείς, μένουμε σπίτι.

ΠΗΓΗ: προσωπικός λογαριασμός της Paola Antonini στο Instagram