logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Τα περισσότερα προσθετικά μέλη είναι χρηστικά κι αποσκοπούν στο να επιτρέψουν στον χρήστη τους να ανακτήσει κινητικές δυνατότητες και ικανότητες. Αρκετά συχνά όμως πλέον, υπάρχουν καλλιτέχνες και σχεδιαστές που προσεγγίζουν ένα προσθετικό χέρι ή ένα τεχνητό κάτω άκρο με παιγνιώδη διάθεση, σαν αντικείμενο design, ή ακόμη και σαν αξεσουάρ που ενισχύει ένα καλλιτεχνικό performance act.

Η Anouk Wipprecht, designer στο επάγγελμα, είναι η δημιουργός ενός τέτοιου “καλλιτεχνικού” προσθετικού άνω άκρου, που χρησιμοποιήθηκε για ένα βιντεοπαιχνίδι. Το ασυνήθιστο άκρο είναι προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στην σχεδιάστρια, την Össur, την εταιρία δημιουργίας videogames Ubisoft France και την ομάδα του Just Dance. Σε συνεργασία με τον Michael Tuttle από το εργαστήριο της Össur στο Orlando, η Anouk δημιούργησε ένα ειδικό προσθετικό χέρι για την Angelina Bruno, χορεύτρια του hip hop που χόρεψε στο πλαίσιο του βιντεοπαιχνιδιού Just Dance.

Στο εργαστήριο της Ossur.

Η ομάδα αρχικά σκανάρισε το κολόβωμα της Angelina, σε συνεργασία με την βελγική Unic-3D Printing. Στη συνέχεια, η Anouk επεξεργάστηκε το ψηφιακό αρχείο με ένα λογισμικό 3D για να δημιουργήσει το προσθετικό μέλος, το οποίο παράχθηκε με εκτύπωση 3D. Χρησιμοποιήθηκε επίσης θερμοπλαστική θήκη και κάλτσα σιλικόνης, ενώ τα κομμάτια πλεξιγκλάς που κοσμούν τον προσθετικό βραχίωνα του δίνουν λάμψη.

Η Anouk Wipprecht με το προσθετικό άνω άκρο που σχεδίασε.

Η Angelina φόρεσε το τεχνητό άκρο για να χορέψει στους ρυθμούς του Blinding Lights του The Weeknd.

H Angelina Bruno έτοιμη για χορό.

Η Angelina Bruno στο videogame Just Dance

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Anouk σχεδίασε τεχνητά μέλη ειδικά για καλλιτέχνες που ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο κάποιου performance. Είχε προηγηθεί συνεργασία της με την Viktoria Modesta, για την οποία είχε σχεδιάσει ένα φουτουριστικό, κομψό τεχνητό πόδι που η καλλιτέχνης χρησιμοποίησε στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας της Rolls Royce, αλλά και ένα τεχνητό κάτω άκρο που χρησιμοποιούσε στο show που έκανε στο Παρίσι, στο Crazy Horse.

To προσθετικό πόδι της Viktoria Modesta, δημιουργία της Anouk Wipprecht.

 

ΠΗΓΗ: https://www.rtbf.be