logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Ο Λούκα Φάλκον διένυσε τους τελευταίους μήνες τα 4.000 χιλιόμετρα από τη Βερόνα ως το Παλέρμο, κάνοντας ποδήλατο με προσθετικό πόδι. Στόχος του: να συλλέξει προσθετικά πόδια για να τα στείλει στην Αφρική όπου εκατοντάδες άτομα με αναπηρία δεν έχουν τρόπο να προμηθευτούν ένα τεχνητό μέλος.

Το project ονομάζεται «Two wheels and one leg». Η διαδρομή ξεκίνησε από την Βερόνα την 1η Σεπτέμβρη και ολοκληρώθηκε σε 10 μέρες. Στα πολυάριθμα στάδια της διαδρομής τον ακολούθησε η σύζυγός του Τζούλια, με την οποία ίδρυσαν την οργάνωση Karma On The Road, μετά το ατύχημα που έκανε τον Λούκα να χάσει το πόδι του πριν από μερικά χρόνια.

Η στιγμή “μηδέν”

Το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του Λούκα έγινε στις 4 Αυγούστου 2016. Ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε ενώ ήταν στο ποδήλατο με αποτέλεσμα 41 χειρουργικές επεμβάσεις, περισσότερο από έναν χρόνο κατάκλιση, μια σειρά «βίδες και μπουλόνια» και, τελικά, το 2019 τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού. Τρία χρόνια ήταν αρκετός χρόνος για να αναθεωρήσει ο Λούκα τις προτεραιότητές του. Σε κάθε περίπτωση, το 2018 ανέβηκε ξανά στο ποδήλατο και παντρεύτηκε τη Τζούλια, που είχε σταθεί στο πλάι του όλα εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

«Σε ορισμένες στιγμές της ζωής, πρέπει να κάνεις επιλογές. Για μένα το να κατέβω από το ποδήλατο δεν ήταν επιλογή. Υπήρξαν περίοδοι απελπισίας και πόνου, αλλά για μένα ήταν απαραίτητο να σταθώ ξανά στα πόδια μου και για μήνες το μάντρα μου ήταν: ‘όσο περισσότερο προσπαθώ σήμερα, τόσο περισσότερο θα περπατάω αύριο’».

Ο Λούκα ονειρευόταν να ανέβει ξανά στη μοτοσυκλέτα του και αυτός ο στόχος ήταν μεγάλο κίνητρο.

Karma on the Road – συλλέγοντας προσθετικά άκρα

Το 2020, η Τζούλια και ο Λούκα συνέλαβαν την ιδέα του Karma on the Road. Το πρώτο τους project ήταν ένα ταξίδι με μοτοσυκλέτα στο Μαρόκο, χάρη στο οποίο, με έναν ειδικό έρανο, μπορέσαν να στείλουν 206 τεχνητά μέλη στην Αφρική. Το 2021 το Karma on the Road έγινε μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο να παρέχει υποστήριξη σε άτομα με ακρωτηριασμό και να φέρει εις πέρας την αποστολή της ανακύκλωσης μεταχειρισμένων προσθετικών.

Two wheels and one leg υπέρ της ανακύκλωσης τεχνητών μελών

Το νέο project “Two wheels and one leg” εκτυλίσσεται στην Ιταλία. Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Λούκα και η Τζούλια ξεκίνησαν από τη Βερόνα για μια περιοδεία αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. Στόχος τους είναι να καθιερώσουν την ανακύκλωση προσθετικών μελών στην Ιταλία (όπου αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται, όπως και σε ολόκληρη την Ε.Ε.) συλλέγοντας προσθετικά μέλη από ιδιώτες και συλλόγους και αναλαμβάνοντας την αποστολή τους στην Αφρική για όσους τις χρειάζονται, μέσω της Legs4Africa. .

Η συνολική διαδρομή κάλυψε 3.514 χλμ. και ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά, ο Λούκα δεν ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα αλλά στο ποδήλατο. Η Τζούλια προπορευόταν με τροχόσπιτο από το οποίο μπορούσε να διαχειρίζεται τα κοινωνικά δίκτυα και όπου μπορούσαν να αποθηκεύουν τα τεχνητά μέλη που τους δώριζε ο κόσμος.

Συνολικά, το ζευγάρι συγκέντρωσε 150 τεχνητά μέλη!

Για να δούμε, τι θα σκεφτούν την επόμενη φορά; Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους!

 

ΠΗΓΗ: https://www.disabili.com/