logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Μετά από μια υποχρεωτική διακοπή λόγω της πανδημίας, ο αθλητής και ορειβάτης Andrea Lanfri μπορεί να καταπιαστεί και πάλι με το φιλόδοξο εγχείρημά του: να γίνει ο πρώτος αθλητής με ακρωτηριασμούς στα άνω και στα κάτω άκρα που θα φτάσει στην «Στέγη του Κόσμου».

Ο Andrea έχει χάσει τα δύο πόδια του και επτά δάχτυλα στα χέρια, ως συνέπεια μηνιγγίτιδας. Παραολυμπιονίκης με πολύ θάρρος και αποφασιστικότητα,  ανακοίνωσε πρόσφατα την επόμενη μεγάλη πρόκληση: την ανάβαση στα 8.849 μ. του Έβερεστ.

Η ανάβαση του Έβερεστ

Το εγχείρημα είναι μέρος ενός στόχου που θα οδηγήσει τον Λάνφρι να αναρριχηθεί στις υψηλότερες Επτά Κορυφές του κόσμου. Ο Λάνφρι έχει ήδη κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, το Λευκό Όρος την 1η Αυγούστου 2020. Ο Λάνφρι πρόκειται να πετάξει για το Κατμαντού τον Μάρτιο. Τον περιμένουν τρεις μήνες περιπέτειας, ως επιστέγασμα σκληρής προπόνησης και προηγούμενων μεγάλων επιτευγμάτων ορειβασίας.

«Εδώ και τρία χρόνια προετοιμάζομαι για αυτήν την ανάβαση – λέει ο Λάνφρι – και έχω κάνει μερικές τρελές βελτιώσεις χάρη στη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα «Από το 0 στο 0» που με ώθησε αρκετές φορές να ξεπεράσω τα σωματικά και πνευματικά μου όρια. Κανένας Ιταλός με πολλαπλούς ακρωτηριασμούς δεν έχει επιχειρήσει ποτέ ανάβαση πάνω από 8000 μέτρα, ελπίζω να είμαι ο πρώτος που θα φτάσω σε αυτόν τον στόχο. Αν και είχα ήδη την ευκαιρία να γνωρίσω τα Ιμαλάια, είναι μια αχαρτογράφητη περιοχή για μένα. Σίγουρα θα είναι μια ιδιαίτερη κορυφή για μένα».

Ο Λάνφρι θα φύγει με τον φίλο του Λούκα Μοντανάρι και έναν μεγάλο αριθμό προσθετικών κάτω άκρων της Ossur, στις 23 Μαρτίου για να φτάσει στο Κατμαντού την επόμενη μέρα. Από εκεί θα ξεκινήσουν οι δυο τους για να φτάσουν στο περίφημο Base Camp όπου θα ξεκινήσουν οι φάσεις εγκλιματισμού, ανάβαση στην κορυφή και κατάβαση στην κοιλάδα. Έντονες εβδομάδες, κατά τις οποίες ο Λάνφρι θα πρέπει να αντιμετωπίσει απαιτητικές συνθήκες και να δοκιμάσει τον εαυτό του και τις αντοχές του, με τη συνηθισμένη αποφασιστικότητα και επιθυμία να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

«Κατά τη διάρκεια της ανάβασης – εξηγεί ο Andrea – θα έχω μαζί μου δύο διαφορετικούς τύπους προσθετικών, που είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ειδικά γι’ αυτήν την περιπέτεια. Ένα ζευγάρι για το ξηρό μέρος του μονοπατιού και άλλα δύο για το μέρος της διαδρομής που έχει χιόνι και πάγο. Επίσης, θα έχω μαζί μου ένα άλλο ζευγάρι πολύ ιδιαίτερες προσθέσεις με τις οποίες θα επιχειρήσω ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω κάτι για αυτό, θα είναι έκπληξη για όλους. Ελπίζω απλώς να βρω τον καλύτερο δυνατό καιρό και να μπορέσω να συγκεντρωθώ στην ανάβαση. Ο καιρός σε αυτά τα μέρη είναι καθοριστικός».

Ένα έργο όχι μόνο αθλητικό αλλά με έντονη κοινωνική αξία

Ο Andrea Lanfri ξεπερνά τον εαυτό του και τα όριά του για να γίνει ο φορέας ενός μηνύματος θάρρους και ανθεκτικότητας. Δεν πρόκειται για μια «απλή» ορειβατική ανάβαση, αλλά για ένα μήνυμα που ελπίζει να μεταφέρει ο Λάνφρι στην Ιταλία κατά την επιστροφή του, για την αποφασιστικότητα και το κίνητρο.

Μετά την επιστροφή του, ο Andrea Lanfri αναμένεται να συμμετάσχει σε μια ενημερωτική καμπάνια στα ιταλικά σχολεία σε συνεργασία με τον οργανισμό Over All Limits. Μαθητές από σχολεία σε όλη την επαρχία της Λούκα θα τον περιμένουν, έτοιμα να υποδεχθούν το μήνυμα του θάρρους και αποφασιστικότητας που θέλει να τους μεταδώσει.

Εμείς ευχόμαστε τον Andrea καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

ΠΗΓΗ: http://www.mountainblog.it/

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: από τον προσωπικό λογαριασμό του Lanfri στο facebook