logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

H Amy Purdy δεν το βάζει ποτέ κάτω. Στα 19 της, αφού εκδήλωσε συμπτώματα που έμοιαζαν με μια απλή γρίπη, η νεαρή τότε θεραπεύτρια μασάζ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κατάσταση σηπτικού σοκ. Καθ’ οδόν, παρουσίασε αναπνευστική και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων που την έκανε να χάσει την κυκλοφορία στα άκρα της.

Στο νοσοκομείο της έδωσαν πιθανότητα επιβίωσης μικρότερη από 2%. Η Amy τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη και τεχνητό κώμα. Έπειτα από επανειλημμένες μεταγγίσεις αίματος και αφού χρειάστηκε να της αφαιρέσουν τον σπλήνα, οι γιατροί διέγνωσαν μηνιγγιτιδόκοκκο, μια εξαιρετικά επικίνδυνη βακτηριακή λοίμωξη του αίματος.

Λόγω του σηπτικού σοκ, οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν τα άκρα της δέκα ίντσες κάτω από το γόνατο. Επίσης, λόγω της οργανικής ανεπάρκειας που προκάλεσε η σήψη, η Amy υπέστη μεταμόσχευση νεφρού – με δότη τον πατέρα της. Ήταν μόλις μια εβδομάδα πριν από τα 21α γενέθλιά της.

Ο ακρωτηριασμός, η μεταμόσχευση, η μακροχρόνια παραμονή στο νοσοκομείο, άλλαξαν ριζικά τη ζωή της Amy. Εκείνη πάλι, αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση σαν μια πρόκληση: πρόκληση να συνεχίσει τη ζωή της και να επιτύχει στόχους που είναι δύσκολοι και για έναν αρτιμελή. Μόλις τρεις μήνες μετά τη μεταμόσχευση νεφρού της, η Amy φόρεσε τα νέα προσθετικά της πόδια και συμμετείχε στο Εθνικό Πρωτάθλημα Snowboarding των ΗΠΑ όπου κέρδισε μετάλλια σε τρεις αγώνες. Σήμερα, είναι η πιο πολυβραβευμένη παραολυμπιακή αθλήτρια του σνόουμπορντ στην ιστορία των ΗΠΑ και τρεις φορές παραολυμπιονίκης.

Η δημιουργικότητα, η αισιοδοξία και το γεγονός ότι δεν εγκαταλείπει ποτέ, άνοιξαν στην Amy πολλές πόρτες, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της σε ένα μουσικό βίντεο της Μαντόνα και του πρωταγωνιστικού ρόλου σε μια βραβευμένη ταινία. Αυτή και ο σύζυγός της εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή The Amazing Race, ενώ η Amy ήρθε στη 2η θέση στην επιτυχημένη εκπομπή του ABC Dancing with the Stars.

Σήμερα, η Amy έχει αποσυρθεί από τον πρωταθλητισμό κι έχει εξελιχθεί σε μια δημοφιλή ομιλήτρια παρακίνησης, την οποία έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι. Έχει προσκληθεί να μιλήσει σε κοινό σε όλο τον κόσμο, από μικρές ομάδες έως τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.  Η αυτοβιογραφία της με τίτλο On My Own Two Feet, έγινε γρήγορα Best Seller των New York Times και τώρα κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο σε δέκα διαφορετικές γλώσσες.

Μαζί με τον σύζυγό της, ίδρυσαν το Adaptive Action Sports με τον σύζυγό της που εκπαιδεύει αθλητές με αναπηρία σε αθλήματα δράσης. Πρόσφατα προβλήματα υγείας – μια εκτεταμένη θρόμβωση στο ένα πόδι – την καθήλωσε και πάλι στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μετά από σχεδόν 20 χρόνια ακατάπαυστης δραστηριότητας με τα προσθετικά της πόδια. Η Amy μοιράζεται τη νέα αυτή περιπέτεια με τους ακολούθους της στο instagram (@amypurdygurl).

ΠΗΓΗ: https://chronopoulos-gougis.com