logo | RehabLine - Χρονόπουλος-Γουγής-Προσθετικά, Ορθοτικά και Τεχνητά Μέλη, Κηδεμόνες, Κοσμητική σιλικόνης, Αμαξίδια και τροχήλατα βοηθήματα στήριξης, ορθοπεδικά, Κύπρος

Είναι μόλις 23 ετών, αλλά αισθάνεται βιονική, από κάθε άποψη. Ο λόγος για τη Nina Rima, μια νεαρή Ιταλίδα που κυνηγά τα όνειρά της, με ένα προσθετικό πόδι.

Το ατύχημα

Στις 21 Απριλίου του 2017, η Νίνα είχε ένα ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ο πρώην σύντροφός της. Οι δυο τους επέστρεφαν από ένα κλαμπ που απείχε μόλις 10 λεπτά από το σπίτι της. Η Νίνα θυμάται πως ήθελε να καπνίσει ένα τσιγάρο πριν φύγουν, αλλά ο σύντροφός της βιαζόταν. «Ποιος ξέρει, αν είχα καπνίσει εκείνο το τσιγάρο, ίσως να μην είχε συμβεί τίποτα. Γι’αυτό λέω: ήταν γραφτό.»

Το ατύχημα έγινε σε ένα τούνελ. Μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που πήγαινε με πολύ μεγάλη ταχύτητα βγήκε εκτός πορείας στη στροφή και χτύπησε το δίκυκλο της Νίνα και του συντρόφου της. Η Νίνα βρέθηκε να σέρνεται στην άσφαλτο, στο αντίθετο ρεύμα, και ήταν τυχερή που δεν την χτύπησε κάποιο άλλο όχημα. Όμως κατά την πτώση το πόδι της κόπηκε στον αστράγαλο.

Μόλις 17 ετών, η Νίνα έβαλε όλη της ενέργεια στην αποκατάσταση. Ήθελε να φορέσει προσθετικό άκρο, να περπατήσει ξανά, να είναι δυνατή για την οικογένειά της. Μόνο αρκετά αργότερα, αφού είχαν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από το ατύχημα και είχε πια συνειδητοποιήσει όσα της είχαν συμβεί, ήρθε η περίοδος του πένθους – από κάθε άποψη. «Έμαθα τότε πως δεν μπορείς να αποφύγεις το πένθος. Για να ξεπεράσεις τον πόνο, πρέπει να τον αποδεχτείς». Η Νίνα ζήτησε βοήθεια σε ένα εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης.

Η ιστορία της στα social media

Η Νίνα άρχισε πολύ νωρίς να μοιράζεται όσα της συνέβαιναν στα social media. Στην αρχή την παρακολουθούσαν μόνο η οικογένεια και οι φίλοι της, και έλαβε από αυτούς μεγάλη υποστήριξη. Όταν συνειδητοποίησε πως μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Instagram για να μοιραστεί τη θετική της ενέργεια με όλους, είτε είχαν κάποια αναπηρία είτε όχι, άνοιξε το προφίλ της στο ευρύ κοινό. Σταδιακά απέκτησε μεγάλο αριθμό ακολούθων, που ξεπερνά πλέον τους 100.000.

Το modeling

Από μικρή η Νίνα ονειρευόταν να εργαστεί στον χώρο της μόδας και της τηλεόρασης. Πριν το ατύχημα μάλιστα, είχε περάσει τα πρώτα casting και ένα πρακτορείο είχε αναλάβει να την εκπροσωπεί. Μετά το ατύχημα όμως, το πρακτορείο εξαφανίστηκε. Η Νίνα δεν επεδίωξε ποτέ ξανά να συνεργαστεί με αυτό, θεωρώντας την συμπεριφορά απέναντί της απαξιωτική και απαράδεκτη.

Σήμερα η Νίνα παρουσιάζει την ιταλική εκδοχή της δημοφιλούς εκπομπής του MTV Teen Mom Italia. Αν και η ίδια έχει αυτή την ευκαιρία που πάντα ονειρευόταν, θεωρεί πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι τα άτομα με αναπηρίες να έχουν ευκαιρίες. «Αν η ευκαιρία που είχα εγώ είναι μοναδική, τότε έχουμε ακόμη πρόβλημα», λέει. «Θα έπρεπε να δίνουμε ιδιαίτερη αξία στη διαφορετικότητα. Το να είμαστε πάντα τέλειοι, στα ίδια πρότυπα είναι λάθος, και είναι τρομακτικό».

Βιονική μαμά στα 23

Πέρα από τη δουλειά που πάντα ήθελε να κάνει, η Νίνα έκανε οικογένεια. Ο Giuseppe ήταν ο σκίππερ σε ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό που έκανε με την αδερφή της. Πρόσφατα παντρεύτηκαν, ενώ απέκτησαν την πρώτη τους κόρη πριν από λίγους μήνες.

Χρησιμοποιεί τεχνητό μέλος της Ossur, το οποίο δεν καλύπτει και δεν κρύβει. Με αυτό κάνει τα πάντα – modeling για γνωστές φίρμες, παιχνίδι με την κόρη της, ταξίδια και επίσημες εμφανίσεις.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη Νίνα στο instagram @nina.rimaa

ΠΗΓΗ: https://www.corriere.it/

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Από τον προσωπικό λογαριασμό της Nina Rima στο Instagram